luni, 26 iulie 2010

Antrenarea rasei Weimaraner - 5 reguli pentru succes

Rasa Weimaraner este o rasa creata pentru a munci si pentru a vana ursi, ceea ce ii face o rasa speciala si extrem de energica. In urmatorul articol iti voi da 5 sfaturi pe care le poti folosi in cresterea acestui caine.

1. Ofera cainelui tau exercitii solicitante.

Inca de la inceputul anilor in care rasa incepea sa fie domesticita, sa stiut ca acest caine este foarte energic pastrandu-si instinctele si obiceiurile sale chiar si dupa domesticire.

In aceasta privinta un sfat foarte bun pe care il pot da este sa iti duci cainele la plimbare de cel putin 2-3 ori pe saptamana cate o ora. In timul acestor plimbari va terbui pe cat posibil sa oferi cainelui miscarea care sa ii consume energia inepuizabila de care da dovada. Un truc in acest sens ar fi sa iti lasi cainele sa se joace si cu alti caini, aceasta activitate le va mai consuma energia.

2. Stimularea psihicului

Una din calitatile acestei rase este inteligenta. Rasa Weimaraner este o rasa extrem de inteligenta motiv pentru care stimularea gandirii acestor caini este foarte importanta. Cel mai simplu mod prin care poti stimula inteligenta cainelui tau este antrenamentul pe un curs cu obstacole, astfel cainele tau va trebui sa gandeasca rapid de unul singur fapt ce ii va stimula inteligenta.

3. Ameliorarea anxietatii

Se stie ca rasa Weimaraner este o rasa foarte atasata de stapani, asa ca ori de cate ori iti vei lasa cainele singur pentru o perioada mai lunga de timp acesta va tinde sa devina foarte suparat. Un sfat foarte important ar fi sa iti pregatesti cainele de mic sa ramana singur.

O metoda foarte simpla ar fi sa abordezi problema treptat si anume, sa te imbraci sa te incalci ca si cum te-ai pregati sa iesi afara in fata cainelui tau, in alta zi sa iti iei cheile ca si cum te-ai pregati sa iesi afara, dar foarte important nu pleca din casa. Multi oameni neglijeaza faptul ca, chiar daca este doar un caine acesta isi da seama cand se pregateste stapanul sa iasa afara, astfel prin acest exercitiu vei reusi sa il obisnuiesti cu ideea ca urmeaza sa pleci. Dupa ce ai facut ce am spus mai sus de cateva ori, intr-una din zile pleaca dar revino peste 5 minute sa vezi cum se descurca cainele, urmatoarea zi poti sa procedezi la fel iesi dar te intorci dupa 10 minute, astfel cainele se va obisnui treptat cu ideea ca ramane singur, astfel ameliorandu-si frica de singuratate.

4. Invata-ti cainele sa doarma in patul lui

Cel de-al 4-lea sfat pe care ti-l pot da este unul la fel de important ca si celelalte 3 pe care tocmai ti le-am dat si anume sa nu iti inveti cainele sa doarma in acelasi pat cu tine, multi stapani isi obisnuiesc cainii sa doarma cu ei in pat, dar cu rasa Weimaraner situatia trebuie abordata diferit deoarece fiind o rasa capricioasa odata obisnuit sa doarma in acelasi pat cu tine nu il vei mai putea obisnui sa doarma in barlogul sau ceea ce este foarte important pentru aceasta rasa.

5. Obisnuieste-ti cainele cu barlogul sau

Ultimul sfat pe care ti-l pot da referitor la aceasta rasa este sa iti inveti cainele inca de mic sa doarma in barlogul sau pe care il poti amenaja chiar tu acasa, acestia au nevoie de un spatiu in care sa se retraga si in care se pot simti in siguranta, aceasta este cea mai buna metoda de ati face cainele sa se simta in siguranta si nu in ultimul rand te va ajuta sa rezolvi mai usor problemele de singuratate pe care le are aceasta rasa.