luni, 26 iulie 2010

Dresajul natural al cainilor

Cainele tau,trebuie sa realizezi,este unul dintre cele mai inteligente si sensibile animale dn jur.Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de rase.

Prin urmare,ca o fiinta umana nu ar dori sa i se spuna ce sa faca intr-un mod aspru,nici un caine nu ar dori sa se duca la un regim de formare care este aplicat cu grosolanie si asprime.De asemenea,inteligenta si receptivitatea de a primi comenzi variaza de la caine la caine,in functie de factori precum varsta,sanatatea,rasa,si armonia si asa mai departe.

Prin urmare,este evident ca metodologiile tale de antrenare vor depinde de tipul si situatia din jur.Cu toate acestea ,exista unele orientari care se aplica la toate rasele pe baza de standard,in ceea ce priveste formarea profesionala.Aceste principii sunt universale si toti cainii o sa recunoasca aceste principii cu usurinta.

Lasa-ne sa aruncam o privire la aceste metodologii standard pe care le poti utiliza pentru antrenarea naturala a cainelui tau.Evita toate tacticile de soc : Cainii urasc strigatul nepoliticos.Principiile naturale de dresare a unui caine sunt impotriva folosirii violentei pentru a atinge un scop.Daca iti bati cainele pentru a face ceva ce vrei tu,sunt sanse foarte mari de a devenii defensiv si foarte violent in viitor.

Obiceiul este a doua natura : Aceasta este una dintre cele mai importante principii de dresare a cainilor.Incearca acest experiment : ridica o minge si arunc-o,comanda-i cainelui tau sa o prinda si sa ti-o aduca.Dupa cateva ori cand mingea este adusa,prefa-te ca arunci mingea.cainele va sari si va alerga,desi nu ai aruncat mingea.Acest lucru se datoreaza faptului ca el si-a format obiceiul primei miscari.Una din cele mai importante principii de baza in dresare lor este ca o data ce obiciul este format,este foarte greu pentru caine sa scape de el.

Asa ca dreseaza-ti cainele cu privire la toate lucrurile bune si invata-l sa aiba un comportament frumos si fa din asta un obicei.

Intelege-ti cainele : Cainele tau se exprima in multe moduri : latra,sare miscandu-si coada,astea fiind doar unele dintre ele.O tehnica de baza a dresarii este faptul ca trebuie sa recunosti fiecare gest pe care cainele tau il face ca sa poti sa intelegi dispozitia cainelui tau in acel moment.
Aici sunt cateva linii directoare pe care trebuie sa le stii pentru a putea stapanii elementele de baza a formarii unui caine :

-Miscarea coadei : indica un gest de prietenie

-Maraitul : indica furie si asta pentru ca este posibil sa fi reperat un strain sau un alt caine

-Coada intre picioare : indica timiditatea si defensivitatea

In consecinta,cea mai buna tehnica de dresare a unui caine sta in intelegere si iubire.